00:00

Referat: Skanör Falsterbo IF - AIF Barrikaden

Startelva: Alexander – Viktor, Marcus E, Matte, Markus And – Alex, Tristan, Mirwais – Aman, Lamin, Amir

Avbytare var Yousef som spelade sista 35 som högeranfallare, Milad som spelade sista halvtimmen som defensiv mittfältare och Martin som inte spelade alls (Vi hade bara 14 spelare sedan vi fått ett mycket sent återbud och det dessutom visat sig på uppvärmningen att Oskar som skulle testa om han kunde spela pga skadekänning kände av den för mycket för att spela)

Som vanligt visade sig Skanör Falsterbo (i forts kallat SF) ha unga, rätt snabba och spelskickliga anfallare och ha ett relativt inövat spel men som lika vanligt ledde till i förhållande till dessa faktum för få målchanser. De startade också på högsta växel och till att börja med hade vi svårt att få fatt på dem och de vaskade då fram två mycket bra målchanser. I den 9:e min tvingades Matte till en rensning ett par meter från mållinjen och i den 13:e såg det ut som att deras anfallare skulle trycka sig förbi Viktor, kom också förbi innan Viktor i sista stund lyckades störa honom så att hans avslut från ytterst håll nära blev väldigt löst och lättfångat.

Efter 10-15 minuter började vi komma in i matchen och fick faktiskt matchens dittills allra bästa chans när vi vann bollen långt in på deras planhalva, när de var på väg att starta ett anfall och därför alla var på väg upp vilket innebar att vi plötsligt hade två man helt fria med deras utrusande målvakt (som f.ö. rusade långt ut mest hela tiden) men dessvärre blev avslutet väldigt dåligt, en lobb som visserligen passerade målvakten men var så lös att den inte ens nådde fram till mållinjen utan enkelt kunde hinnas upp och tas om hand av tillskyndande SF-spelare.

I den 26:e min tog SF ledningen på ett distinkt och otagbart skott från i höjd med straffpunkten efter ett mönsteranfall där vi inte riktigt hann med i bollförflyttningarna.

Första halvlek gick totalt sett i SF:s favör.

Även i andra halvlek började SF bäst, dock inte med riktigt samma frenesi som i första halvlek och dominansen varade bara 7-8 minuter. Efter knappa 10 minuter såg det ut som en hands i straffområdet från deras sida och frågan är om vi inte borde haft straff där. lite svårt att avgöra. I den 56:e min sprang åter en av deras spelare från vår bevakare men åter lyckades vår frånsprungne spelare komma tillbaka (eller var det någon annan som anslöt?, osäker) och få undan bollen i sista stund.

I den 65:e min kvitterade vi genom Lamin som efter en riktigt fin anfallskombination med en avslutande passning från Alex (väl?) sköt från långt håll ute från högerkanten och fick se den höga bollen, med en viss hjälp av deras målvakt, segla in. I den 71:a min kom en situation väldigt snarlik vår i första halvlek när vi tappade bollen i backlinjen så att de kom två stycken mot vår ensamma målvakt. Avslutet blev också precis som vårt i första uselt, mycket löst och en lätt match för Alexander. I den 78:e min hade de en frispark som styrdes och ändrade riktning så där mycket som oftast leder till självmål men lyckligtvis var Alexander med på noterna och kunde rädda men med bara lite annan studs hade det blivit otagbart. Där hade vi tur.

I den 80:e min fick de straff sedan Markus And tvingats (?) riva ner en SF-spelare. Alexander var nära att rädda men lyckades inte styra den så mycket att den gick ut utan in i burgaveln. När vi sedan flyttade upp men som mest fick till lite halvchanser – utöver ett för offside tveksamt bortdömt mål av Lamin - så blev det istället SF som punkterade matchen på en frispark från en position nära höger sidlinje som nog med viss hjälp av den kraftiga medvinden, seglade över Alexander in i bortre burgaveln och därmed spikades slutsiffrorna till 3-1 till hemmalaget.

En match där lagen spelmässigt var jämna, de ett visst övertag i första och vi ett visst i andra men deras större effektivitet när det gällde att skapa chanser gör väl att deras seger ändå känns rätt motiverad. Det som kan läggas i den andra vågskålen vid denna bedömning är dock vår ”otur” med bedömningarna, vid ovan beskrivna strafftillbud och bortdömda mål.

Vårt spel hämmades förstås en hel del av att vårt lag var präglat av att kommunikationen mellan våra lite nyare spelare och de andra inte alltid funkade så bra och med en så väldigt snabb anfallstrio borde vi kunnat skapa mer.

Slutligen skulle jag när det gäller defensiven lyfta fram att Viktor gjorde en fantastisk match fram till den 83:e min då han tvingades utgå pga kramp, att Milad gjorde en helgjuten insats när han kom in och vann den här gången sina närkamper (utan att ens få ett kort -:)) och att Yousef än en gång visade en väldig offervilja med sitt hela tiden föredömliga hemjobb.

Statistik (våra siffror först) Hörnor: 3-3 Avslut på mål: 8-12 Avslut utanför: 4-5